søndag 25. september 2011

Iridiserende skimmermedium

"Fornemmelse av tid"
I forrige innlegg konkluderte jeg med at noe måtte gjøres med dette maleriet.
Nå har jeg gjort det: dempa nedre del, og lagt skimmermedium rundt menneskefiguren. Hensikten var å få til en "aura" rundt figuren, og henlede oppmerksomheten mot at det handler om noe annet enn kroppen... Slik det er fotografert, har det grønne feltet over blitt lysere. Det endrer seg noe utfra synsvinkelen.
I dagslys viste det seg at det var lagt for tykt eller konsentrert på. Har dempa det noe ved å blande mediet i grønnfargen og gått over med et tynt lag..
Konklusjonen er at en må vanne mediet endel ut hvis det skal legges direkte på tørr maling, ihvertfall første gang. Så kan man gå over flere ganger. Det står riktignok på boksen at den ikke må tynnes for mye ut.
 Jeg syns at det ga mindre effekt å blande det inn i malinga. Det må jeg prøve mer ut, for det er sikkert grader av virkning, alt etter hvordan blandingsforholdet er - og uttynninga.
Jeg har nå kjøpt et akrylmedium som  virker veldig spennende. Det er Galerias skimmermedium, som skal "gi en unik effekt av lysinterferens". Full pris for 250 ml er her i området kr.159. Jeg tror at denne boksen vil vare veldig lenge, utfra effekten. Jeg har ingen erfaring med Galerias produkter, så jeg kan ikke si noe om kvalitet i forhold til andre merker. Kjøpte noen bokser med akrylmaling også, så får jeg prøvd. Som det noe uklare bildet viser, er det en tykk, litt seig masse.
 Jeg har nå prøvd mediet over tørr maling, og blanda inn i malinga. I går kveld, med kunstig lys, var jeg veldig fornøyd med resultatet etter å ha lagt mediet over tørr maling - tynnet i vann. Et fantastisk perlemorsaktig skinn som ga et ekstra løft...! Da jeg fikk se resultatet i dagslys, ble jeg sjokkert. Det kan virkelig gi en kraftig virkning, og overflata så nesten skinnende hvit-blank og metallisk ut fra noen synsvinkler (har litt med tykkelsen). Det ble for mye av det gode! Jeg ser for meg at dette kan brukes på ulike materialer, har blant annet vært borti at det er brukt på akrylplater. Må også kunne brukes på gips.

Populære innlegg