torsdag 1. desember 2011

Atomos

Atomos, fugl. 
Blandet teknikk på 30x40cm lerret. Atomos er opprinnelig gresk og betyr udelelig. At det også var en filosofi knytta til begrepet (Epikur), har tidligere gått meg hus forbi. Interessant å lese!


Noen av bildeelementene er først bearbeidet i PhotoShop, deretter skrevet ut og klipt. Denne typen collage kan selvfølgelig gjøres fullstendig digitalt, og jeg burde kanskje hatt med et forsøk. Hvis jeg skulle ha gjennomført noen av disse bildene bare digitalt, måtte det være Atomos, mann. Men jeg er generellt ikke veldig glad i digitalt utførte collager, for de blir ofte så striglet og ren. Alle de fantastiske effektene man får til i PhotoShop blir etterhvert litt uinteressante, men man bruker de verktøyene som er best egna til å formidle ideen. Jeg liker at mine arbeid har et håndlagd, "uperfekt"preg. Samtidig har jeg prøvd å stramme opp her og der slik at det ikke sklir helt ut.

Om digigrafier
Hvis jeg skulle avfotografere arbeidene og printe ut (som sluttprodukt), måtte det være for å lage små, billige kort. Det har jeg faktisk tenkt litt på. Har sett at det kalles digigrafi, men opprinnelig er vel digigrafi heldigitalt, fra bunnen av?
Prisene på det jeg har sett av slike digigrafier her i området, ligger godt over  prisen for tradisjonelle grafiske flerfargetrykk. Kanskje er jeg altfor gammeldags, men jeg syns det er helt på kanten lettjente penger! Avfotograferte maleri burde være råbillig, for idag koster det ikke mye å printe ut gode bilder - og opplaget kan være uendelig (tradisjonell grafikk har begrensning i antall, og de er heller ikke identiske). Er de ikke billig, har man etter mitt syn med en luring å gjøre. Da kan jeg like godt klippe ut et fint bilde fra kunstkalenderen og ramme inn! 
Når det gjelder prisfastsetting av "ekte"digigrafier, altså digitale collager eller digitalt bearbeidet foto, er det straks vanskeligere. På nettet finner en allslags råd om prising.  
Ett sted leste jeg at hvis en har problemer med salget, må man sette prisen opp. Slå den! 

Populære innlegg