lørdag 23. mars 2013

Aktivitet på Trollhaugen!


Trollhaugen har vært delvis stengt i vinter, så det er litt godt at det igjen skjer noe her.
Sigrid Furebotten og Magnus Sandnes  har gått sammen om en salgsutstilling av akvareller og tegninger  i Galleri Trollhaugen denne helga, 23. - 25. mars. Åpningstider lørdag, søndag og mandag fra 18.00 - 20.00

Sigrid  Furebotten er hobby-maler fra Rognan, Magnus Sandnes fra Tromsø jobber til daglig med tatovering. De har kalt utstillingen for Kunstkollisjon.
På åpninga var det mellom 35 - 40 personer, noe jeg syns er svært god oppslutning når en tenker på beliggenhet og størrelsen på kommunen. Kanskje det også hadde litt å si at Sigrid er mor til Ragnhild Furebotten, vår eminente felespiller.

Magnus Sandnes


Sigrid Furebotten

Dette er andre utstilling i lokalene på Trollhaugen siden jeg kom med i venneforeninga for huset. 
Galleri Trollhaugen er virkelig et funn, og alle som ønsker å vise fram visuelle ting og ha kommunikasjon med publikum er heldig som har tilgang til en slik møteplass. Siden vi slipper å betale leie for huset er det et lavterskeltilbud av de sjeldne.
Kulturrådet har uttrykt bekymring for nedgangen i kulturarrangement i distriktene. Målselv kommune går på denne måten foran som godt eksempel, for det er akkurat dette man trenger for å få økt utstillingsaktivitet i kommunene. Huset kan også brukes til annet enn utstillinger!
Jeg har fundert på om politikerne er klar over hvor eksepsjonelt bra dette er. Store kostbare kulturhus som koster skjorta å leie er faktisk en brems for et aktivt og variert kulturliv. Hvis en ikke har inntekt på arrangementet, blir det vanskelig å presentere bl.a smale sjangre for et publikum. Hvis kunstens verdi er er møtet med publikum, sier det seg sjøl at det er her man som politikere må sette inn støtet. Lokaler, minstepris på utleie og markedsføring er noen stikkord.
En stor TAKK til Målselv kommune!

Populære innlegg