tirsdag 23. april 2013

Tøving / filting


Helga 19 - 21 hadde kunstklubben tilbud om tøvekurs, med vår profesjonelle "tøvkjerring" Hilde Sagland som kursholder. Hilde har faktisk drevet storstilt produksjon av tøvde produkter sammen med ei venninne over noen år. Bedriften het Aursfjord Design.
Nå har hun lagt opp, og siden hun er med i klubben ble hun dermed den naturlige til å veilede oss gjennom kurset. 
Jeg har aldri prøvd tøving/filting før, og var spent på om jeg skulle klare det rent fysisk siden jeg er i dårlig form for tida. Jeg klarte å tøve både et "smykke - skjerf" og noen flak som siden kan klippes opp til ulike produkter.
Dette skjerfet ble laget av forhåndstøvde (lett tøvd!) flak som ble klippet opp i strimler og fletta. Deretter ble skjerfet videretøvd, litt om gangen. Kursdeltakerne halvtøvde hvert sitt flak slik at det ikke skulle bli så mye arbeid på hver enkelt. 
Jeg har beholdt den formen på avslutninga som oppsto i tøveprosessen, men fikk tips om å spisse endene mer, ved å rulle dem mellom hendene. Jeg syns det så bra ut med variasjonen i lengden og det litt tilfeldige preget.Her ligger det en ferdig klippet ørevarmer på bordet, satt sammen med knappenåler!
Sømmen skal legges utvendig og bak, mens foran skal jeg bare sy forsiktig sammen slik at stingene ikke synes. Dessuten har jeg fått et tips om at det lønner seg å sy en stram rettsøm med lange sting langs kanten for å få formen til å svinge innover og dermed gi bedre passform.


Her er kobling til to filte - blogger som virker interessante:

http://rabenfilz.blogspot.no

http://arlenesfelt.blogspot.no


Populære innlegg