fredag 10. juni 2011

Tallet er ni

Tallet er ni. Akryl og teksturpasta på lerret 100 x 70 cm. Jeg hadde håpet at dette ble ferdig tidsnok til å bli med på utstillinga - men etter å ha hatt det hengende ei stund kom jeg fram til at det allikevel ikke var ferdig. Jeg har føyd til og endret litt, og så har det stått noe tid, uten at jeg har greid å bestemme meg for hva som videre bør endres - eller om det bare bør makuleres.


Det ble laget som et stående format, men i ettertid har jeg fundert på om det ikke kan bli bra liggende ( det er slik før jeg gir opp: Kan det reddes hvis jeg snur på det?) Men erfaringsmessig fungerer komposisjonen som regel bedre slik jeg har komponert i formatet. Det skulle ellers bare mangle!? Kontrasten mellom de tilnærma geometriske sirklene og den rufsete, organiske bearbeidingen syns jeg er spennende. Det samme med den oppdelte bildeflata; litt irriterende uregelmessig, men på en god måte. Ellers sier tittelen at det er snakk om tallet ni, og da har jeg tenkt i retning av tallsymbolikk. Jeg syns det er svært fremmedartet, for ikke å si uforståelig...Men artig tema er det!

  
Siste versjon! Har hatt bildet hengende i stua, og bestemte meg brått for å foreta meg noe. Og da ville jeg prøve det liggende. Med en liggende menneskefigur, ut fra klippet sjablong. Det kan være at menneskefiguren er for lite abstrahert i forhold til det øvrige, eventuelt også for kort. Slik det nå framstår, kan kontrasten gjøre det hele mer interessant - eller også ødelegge...Men jeg liker måten de røde føttene løfter seg på.  

Tallet er ni, eller tomater på kanten. 60x60 cm lerret. Dette var med på siste utstilling. Egentlig jobba jeg med begge maleriene samtidig og ble mest fornøyd med dette, spesielt fornøyd var jeg med fargene.Populære innlegg