søndag 30. juni 2013

Sommerutstilling i Målselv

Togprolog.
Hilde Saglands installasjon med fotograferte gerilja-broderi og en videosnutt. 
De ulike broderiene er overrakt statsminister Stoltenberg, stortingspolitikere og henger på ulike ordførerkontorer i Troms.
I en installasjon, konseptkunst i denne sammenhengen, er ideen bak det sentrale. Installasjoner kan være utstilt en viss tidsperiode og være knytta til et bestemt sted. Deretter eksisterer den ikke lenger, unntatt i dokumentasjon. Her har Hilde brukt innstallasjonen til å formidle et politisk budskap.
Den nordlige landsdelen er blitt frarøvet en sammenbinding med resten av landet ved at vi enda ikke har fått en stambane. Det er pinlig å si det, men vi er fremdeles et U-land sjøl om det foreligger mange vedtak og planer om utbygging av jernbane i NordNorge! 
Dette har Hilde fått fram med ulike broderte budskap, for eksempel: Ta HEILE landet i bruk!!! TROMSBANEN er meir enn et ord. Hilsen tverrpolitisk og ansvarlig sutrekor fra nord.Foto: Ellen Width
Fotballgutta kan nok ha mange interesser!

Foto: Ellen Width
 Det var veldig godt oppmøte på åpninga av sommerutstillinga på Trollhaugen.
Rundt 60 personer på åpninga, og det kom jevnt med folk hele ettermiddagen! Tror det var bedre oppmøte enn i fjor. Alle i kunstklubben er storfornøyd. Det var noen som klaget over at åpningstidspunktet var dårlig annonsert. 
Lena Jinnegren holdt en minikonsert, noe publikummet her satte pris på. Vi har heldigvis kunnet arrangere kafé med sjølbetjening og har dermed sluppet en åpning med et stående publikum, såre føtter og stivnede smil...Takk og pris! 


Denne gangen er vi ni utstillere totalt, med multikunstneren Odd Sama som gjesteutstiller. Du kan lese mer om hans arbeid på HEIMESIDA
Vi har også med oss en dyktig debutant, Anna Nordhus som er 17 år gammel. Hun har med flere digitale maleri. Jeg er veldig fornøyd med at vi har spredning i uttrykk og materialer - og ikke minst at det er yngre folk med! 
Ellers deltar de samme som ifjor; Leena Gschib med gelatintrykk, akvarell og glass, Ellen Width med foto, Elsa Nymo med filta produkt, Solbjørg Greger med glass, Jorunn Åsheim med akvarell, Hilde Sagland med installasjon og meg med akryl og kunstkort. Kortene har fått omtale på egen SIDE i bloggen min!  
Utstillinga står ei hel uke og er en del av kulturprogrammet for SommerMålselv

Populære innlegg