mandag 5. september 2011

Svevende Figur
"Det som senere blir"
Akrylmaling og teksturpasta på lerret 50x60cm.
Kunstklubbens høsttur ga meg et mentalt spark i baken slik at jeg kom igang etter ferien. Jada, jeg vet det: inspirasjonen kommer ikke mens en ligger på sofaen, den kommer mens en jobber! Her har jeg brukt samme menneskefigur og båtformen i tre ulike komposisjoner. Menneskefiguren er den samme som i maleriet "tallet er ni", vist i et tidligere innlegg. Jeg har tegnet og klippet sjablonger for å få til enkle, rene flater. På den måten har det også vært lettere å prøve ut formen på ulike måter. Hensikten har vært å vise en "aura", ikke en kropp med detaljer. Derfor skal figuren også være litt kjønnsløs. Båtformen er så avrundet at den kanskje mer gir assosiasjoner til munn eller kjønn, men det syns jeg er greit. Hender og føtter har fått annen farge på auraen. Jeg har tenkt enkelt: at hendene og føttene er vår forlengede vilje. Fargen gir assosiasjoner.  Så kan man fabulere rundt det...
Uttrykket har blitt veldig grafisk - klassisk maleri er ikke det jeg tenker på når jeg i ettertid ser på arbeidene i dette innlegget.


"Før dagen har begynt".
Akrylmaling og teksturpasta på plate 60x40cm. Det er ei litt rufset plate som har vært brukt før. I bakgrunnen har jeg risset eikeblader i teksturpastaen, noe jeg syns passer godt til tematikken. Derfor har jeg lagt det blå malingslaget litt tørt oppå, slik at relieffet kommer fram. Tegningene og relieffvirkninga skaper også helhet i bildeflata. Jeg har til slutt lagt skimmermedium over den hvite konturen, som gir en perlemoraktig glans. På båtformen ble mediet først lagt direkte på øvre kant, men det ble ikke pent. La til slutt maling med medium iblandet, noe som ga en mer dempet effekt."Right Where"
Akrylmaling på lerret 50x60cm. Sandholdig teksturpasta i bunnen.
Den joniske spiralen møter den naturvokste i sneglehuset.
"Fornemmelse av tid".
Denne komposisjonen har blitt veldig intens, siden fargene konkurrerer seg imellom. Båtformen skal peke inn i hjertepartiet til menneskefiguren, men slik det nå framstår er det kanskje ikke riktig farge. Kanskje det orange bør dempes mer. Akryl på lerret 50x60cm. 

Populære innlegg